Hoe verloopt de bemiddeling?

De bemiddeling is een communicatieproces waarbij conflictpartijen door een onafhankelijke deskundige (de bemiddelaar) geholpen worden om correct te onderhandelen over hun probleem.

Fase 1: De intake: Kennismaking,toelichting van het bemiddelingsprincipe (en werkwijze) en horen van beide partijen die elk het conflict of probleem toelichten.

Fase 2: Na het ondertekenen van het bemiddelingsprotocol, starten de gezamelijke gesprekken. Het aantal gesprekken hangt af van de escalatiegraad van het conflict...lees verder

Fase 3: De mogelijkheid bestaat ook dat partijen in een individueel gesprek met de bemiddelaar hun bekommernissen,belangen en noden duiden.De bemiddelaar doet dit dan voor beide partijen op een gelijke manier. Hij blijft steeds neutraal en garandeert vertrouwelijkheid aan iedere partij bij deze gesprekken.

Fase 4: Partijen gaan hierna opnieuw samen in gesprek en duiden hun belangen,noden en wensen ten aanzien van het conflict. De bemiddelaar stimuleert en ondersteunt beide partijen daarbij om constructief aan oplossingen van hun conflict te werken.

Fase 5: Hebben beide partijen (zelf) een gezamelijke oplossing en akkoord kunnen vinden, dan kan de bemiddelaar deze afspraken vastleggen in overeenkomst die door beide partijen ondertekend wordt. Daarna kan de bemiddeling afgesloten worden en beide partijen gefeliciteerd worden voor hun inzet om hun conflict zelf te hebben opgelost!

Peter Crab

Erkend bemiddelaar in familiezaken, burgerlijke -en commerciƫle zaken.

GSM: 0475/670.801

Ondernemingsnummer: 0665.871.445

info@klaar.be